X

Cehennem Silahı Film Serisi

Crime Scene Detective Examining Evidence

Georges Biard, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Lethal Weapon (Cehennem Silahı) film serisi, Shane Black tarafından yazılan ve Richard Donner tarafından yönetilen bir dizi polisiye aksiyon filmidir. İlk olarak 1987 yılında çekilen ve Mel Gibson ve Danny Glover’ın başrollerini üstlendiği “Lethal Weapon” adlı filmin ardından, 1989, 1992, 1998 ve 1998 yıllarında dört devam filmi daha çekilmiştir.

Bu filmler, Los Angeles Polis Departmanı’nda görev yapan iki polis memuru olan Martin Riggs ve Roger Murtaugh’un maceralarını konu alır. Riggs, yeni bir aşk arayışı içinde olan bir polis memurudur ve Murtaugh ise kızının evlenmesine hazırlanan, çocuklarının büyüdüğünü fark eden bir polis memurudur. İkisi de polis olmanın yanı sıra farklı karakterlerdir ve bu filmlerde ikisinin arasındaki uyumsuzlukları, tartışmaları ve ilişkilerinin nasıl geliştiği anlatılır. Bu filmler aksiyon, komedi ve drama öğeleri içerir.

Lethal Weapon film serisi, şu filmlerden oluşmaktadır:

  1. Lethal Weapon (1987): İlk film, Martin Riggs adında bir polis memurunun yeni bir aşk arayışı içinde olduğu ve bir suikast girişimine tanık olarak hayatının değiştiği zamanlarda geçer. Riggs, yeni bir ekip arkadaşı olan Roger Murtaugh ile birlikte çalışmaya başlar ve ikisi de bir suç örgütünün peşine düşerler.

  2. Lethal Weapon 2 (1989): İkinci film, Murtaugh’un kızının evlenmesine hazırlanırken geçer ve ikisi bir kez daha bir suç örgütünün peşine düşerler. Bu sefer, bir Güney Afrika diplomatının katili bulmaya çalışırlar.

  3. Lethal Weapon 3 (1992): Üçüncü film, Murtaugh’un emekli olma kararı alırken geçer ve ikisi bir kez daha bir suç örgütünün peşine düşerler. Bu sefer, bir silah kaçakçılığı ringine karışırlar.

  4. Lethal Weapon 4 (1998): Dördüncü film, Murtaugh’un torununu öğrendiği zaman geçer ve ikisi bir kez daha bir suç örgütünün peşine düşerler. Bu sefer, bir Çinli suç örgütüne karşı savaşırlar.

  5. Lethal Weapon 5 (1998): Beşinci ve son film, Murtaugh’un torununun düğünü sırasında geçer ve ikisi bir kez daha bir suç örgütünün peşine düşerler. Bu sefer, bir suç örgütü liderine karşı savaşırlar.

Bil ve Anla:
Related Post