X

The Last Of Us Oyun Serisi

[1], Adil kullanım, https://tr.wikipedia.org/w/index.php?curid=1689424

The Last of Us, Naughty Dog tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan bir hayatta kalma korku aksiyon macera oyunudur. 2013 yılında PlayStation 3 için yayımlandı ve daha sonra 2014 yılında PlayStation 4 için yeniden yapılandırıldı.

Oyun, bir mantarın çoğunlukla insan nüfusunu enfekte etmiş, onları İnfekte olarak adlandırılan şiddetli yaratıklara dönüştüren bir post-apokaliptik dünyada geçmektedir. Oyuncu Joel rolünü üstlenir, Ellie adında genç bir kızı ABD’yi karşılamaya görevlendirilmiş bir kaçakçıdır. Yol boyunca, tehlikeli ortamlarda ilerlemek ve Cordis Die adı verilen askeri örgüte karşı savaşan bir isyancı grubu olan Fireflies gibi düşman insan ve infekte düşmanlarla başa çıkmak zorunda kalırken hayatta kalmaya çalışırlar.

Ülke boyunca yolculuk sırasında, Joel ve Ellie için yakın bir bağ oluşur ve hayatta kalmaları için birbirlerine güvenirler. Çeşitli karakterler ve gruplarla karşılaşırlar, bunların arasında Fireflies de vardır.

Oyun, hikaye anlatımı, oyunculuğu ve karakter gelişimi için yaygın olarak eleştiri almıştır ve birçok ödül kazanmıştır. Yaygın bir popülerlik ve etkiye sahip olmuş ve gelecekte çıkması planlanan iki devam oyunu duyurulmuştur.

The Last Of Us 2

The Last of Us Part II, Naughty Dog tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan bir hayatta kalma korku aksiyon macera oyunudur. 2013 yılında çıkmış olan The Last of Us oyununun devamıdır ve 2020 yılının Haziran ayında PlayStation 4 için yayımlandı.

Oyun, The Last of Us’ın post-apokaliptik dünyasında büyüyen genç bir kadın olan Ellie’nin hikayesini takip eder. Bir trajedi meydana gelir ve Ellie intikam ve kendi keşfetme yolculuğuna çıkar, daha öncekinden daha tehlikeli ve düşmanca olan bir dünyada ilerler. Yol boyunca çeşitli karakterler ve gruplarla karşılaşır, bunların arasında Washington Liberation Front de vardır, Seraphites adı verilen otoriter rejimle savaşan militan bir grup.

The Last of Us Part II, daha iyi oyun mekanikleri ve grafikleriyle birlikte daha derin ve duygusal bir hikaye sunar. Hikaye anlatımı, oyunculuğu ve karakter gelişimi için yaygın olarak eleştiri almıştır ve birçok ödül kazanmıştır. Ancak, konuları ve konuyla ilgili yönleri nedeniyle de tartışmalara yol açmıştır.

Kapak Resmi Atıf:
[1], Adil kullanım, https://tr.wikipedia.org/w/index.php?curid=1689424

Bil ve Anla:
Related Post